Lax med kanel och mandel

Lax med kanel och mandel

40 min Huvudrätt
Lax i ugn med underbara smaker av fänkål, kanel och mandel. Laxen serveras med en fräsch dressing på matyoghurt och apelsin, sötad med lite honung. Supergott!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lax-med-kanel-och-mandel/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Skär purjolök och fänkål i skivor. Lägg dem och laxen i en långpanna.
  • Ringla över smör-&rapsolja, salta och peppra. Strö kanel och mandel över laxen.
  • Stek i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Skala och koka potatisen.
  • Riv skalet från halva apelsinen och rör ihop med matyoghurten. Skär apelsinen i klyftor.
  • Servera lax och grönsaker med potatis, dressing och apelsinbitar.
Klart!
Energi:

625 kcal

Protein: 37 g
Kolhydrater: 34 g
Fett: 35 g

Ingredienser

Laxfilé
600 g
Purjolök
1
Fänkål
2
3 msk
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Malen kanel
1 tsk
Mandelspån
1 dl
Potatis
750 g
Apelsindressing:
2 dl
Apelsin
1