Lax med kanel och mandel

Lax med kanel och mandel

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(68 st)

Lax i ugn med underbara smaker av fänkål, kanel och mandel. Laxen serveras med en fräsch dressing på matyoghurt och apelsin, sötad med lite honung. Supergott!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g laxfilé
  • 1 purjolök
  • 2 fänkål
  • 3 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk malen kanel
  • 1 dl mandelspån
  • 750 g potatis

Apelsindressing:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°. Skär purjolök och fänkål i skivor. Lägg dem och laxen i en långpanna. Ringla över smör-&rapsolja, salta och peppra. Strö kanel och mandel över laxen. Stek i mitten av ugnen ca 20 min. Skala och koka potatisen. Riv skalet från halva apelsinen och rör ihop med matyoghurten. Skär apelsinen i klyftor. Servera lax och grönsaker med potatis, dressing och apelsinbitar.

Näringsvärden, per portion inklusive tillbehör

  • Energi: 625 kcal
  • Protein: 37 g
  • Kolhydrater: 34 g
  • Fett: 35 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem