Lax med fruktig currysmak och limedressad broccoli

Lax med fruktig currysmak och limedressad broccoli

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(98 st)

Lättlagad och smakrik lax i ugn på en bädd av broccoli, knapriga cashewnötter och limedressing. Den som vill bli extra mätt lägger till ris eller bulgur.

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Dressing

  • 1 msk pressad limesaft
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk honung
  • ½ tsk salt
  • 3 dl bulgur

Gör så här

Gör så här

  1. Börja med att koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  2. Sätt ugnen på 200°.
  3. Dela laxen i portionsbitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, salta och peppra. Skär ett snitt i mitten på varje bit så att det blir en ficka.
  4. Blanda färskosten med mango chutney och curry. Lägg färskosten i fickan på varje laxbit.
  5. Skär broccolin i bitar på längden. Lägg dem på plåten, ringla över smör-&rapsolja, salta och peppra. Stek i mitten av ugnen 15-20 min.
  6. Blanda ingredienserna till dressingen. Lägg spenat och broccoli på ett fat.
  7. Hacka nötterna grovt och strö över. Servera bulgur.

Näringsvärden, per port inkl bulgur

  • Energi: 755 kcal
  • Protein: 38 g
  • Kolhydrater: 48 g
  • Fett: 43 g

Skriv ut

Källa: