Lax med fruktig currysmak och limedressad broccoli

Lax med fruktig currysmak och limedressad broccoli

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(94 st)

Lättlagad och smakrik lax i ugn på en bädd av broccoli, knapriga cashewnötter och limedressing. Den som vill bli extra mätt lägger till ris eller bulgur.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Dressing

  • 1 msk pressad limesaft
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk honung
  • ½ tsk salt
  • 3 dl bulgur

Gör så här:

Gör så här:

Börja med att koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Sätt ugnen på 200°. Dela laxen i portionsbitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, salta och peppra. Skär ett snitt i mitten på varje bit så att det blir en ficka. Blanda färskosten med mango chutney och curry. Lägg färskosten i fickan på varje laxbit. Skär broccolin i bitar på längden. Lägg dem på plåten, ringla över smör-&rapsolja, salta och peppra. Stek i mitten av ugnen 15-20 min. Hacka nötterna grovt. Blanda ingredienserna till dressingen. Lägg spenat och broccoli på ett fat. Häll över dressingen och lägg på laxen. Toppa med nötterna. Servera med ris eller bulgur.

Näringsvärden, per port inkl bulgur

  • Energi: 760 kcal
  • Protein: 40 g
  • Kolhydrater: 56 g
  • Fett: 41 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem