Lax med ansjovis

Lax med ansjovis

20 min Huvudrätt
Supergod lax som steks i ugn tillsammans med spadet från ansjovisen som ger fin smak. Den läckra kalla såsen kan med fördel förberedas.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lax-med-ansjovis/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Skär laxen i skivor. Salta och lägg dem i en smord ugnssäker form. Häll spadet från ansjovisen över laxen och stek i ugnen ca 15 min.
  • Hacka ansjovis och rödlök. Blanda med gräddfil, salt och större delen av gräslöken till en sås. Strö över resten av gräslöken.
  • Servera med såsen, kokt potatis och en sallad.
Klart!
Energi:

365 kcal

Protein: 31 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 25 g

Ingredienser

Laxfilé
600 g
Salt
½ tsk
Ansjovisfilé
55 g
Röd lök
1
2 dl
Hackad färsk gräslök
½ dl