Lax med ansjovis

Lax med ansjovis

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(58 st)

Supergod lax som steks i ugn tillsammans med spadet från ansjovisen som ger fin smak. Den läckra kalla såsen kan med fördel förberedas.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 600 g laxfilé
  • ½ tsk salt
  • 55 g ansjovisfilé
  • 1 röd lök
  • 2 dl Arla® gräddfil Gräddfil 12%
  • ½ dl hackad färsk gräslök

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Skär laxen i skivor. Lägg dem i en smord ugnssäker form. Salta. Häll spadet från ansjovisen över laxen. Hacka ansjovis och rödlök. Blanda med gräddfil, salt och större delen av gräslöken till en sås. Stek laxen i ugnen ca 15 min. Strö över resten av gräslöken.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 365 kcal
  • Protein: 31 g
  • Kolhydrater: 4 g
  • Fett: 25 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem