Lax med ansjovis

20 min Huvudrätt Lunch Middag
Lax med ansjovis

Supergod lax som steks i ugn tillsammans med spadet från ansjovisen som ger fin smak. Den läckra kalla såsen kan med fördel förberedas.

Ingredienser

Laxfilé
600 g
Salt
½ tsk
Ansjovisfilé
55 g
Röd lök
1
2 dl
Hackad färsk gräslök
½ dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Skär laxen i skivor. Salta och lägg dem i en smord ugnssäker form. Häll spadet från ansjovisen över laxen och stek i ugnen ca 15 min.
  • Hacka ansjovis och rödlök. Blanda med gräddfil, salt och större delen av gräslöken till en sås. Strö över resten av gräslöken.
  • Servera med såsen, kokt potatis och en sallad.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

365 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 31 g
Kolhydrater: 4 g
Fett: 25 g
https://www.arla.se/recept/lax-med-ansjovis/