Lax i ugn

Lax i ugn

30 min Huvudrätt
Lax i ugn med fänkål, paprika, vit smulad ost kryddat med rosmarin - allt i samma form. En festlig lax till vardags som garanterat kommer bli en middagsfavorit!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lax-i-ugn/

Gör så här

  • Börja med att skala och koka potatisen till moset.
  • Sätt ugnen på 225°.
  • Strimla fänkålen. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Blanda grönsaker och smör-&rapsolja i en ugnssäker form. Lägg på laxen. Salta och strö på rosmarin och smulad ost.
  • Stek i mitten av ugnen ca 15 min.
  • Under tiden laxen är i ugnen fortsätt med potatismoset. Häll av vattnet och pressa potatisen eller mosa med en stöt direkt i kastrullen. Värm grädden och rör ner. Smaka av med salt och peppar. Rör moset luftigt. Servera laxen med potatismoset.
Klart!
Energi:

650 kcal

Protein: 38 g
Kolhydrater: 41 g
Fett: 35 g

Ingredienser

Laxfilé
500 g
Fänkål
300 g
Röd paprika
1
15 g
Salt
1 tsk
Torkad rosmarin
1 tsk
150 g
Potatismos:
Potatis
1 kg
2½ dl
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm