Lax i ugn

Lax i ugn

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(300 st)

Lax i ugn med fänkål, paprika, vit smulad ost kryddat med rosmarin - allt i samma form. En festlig lax till vardags som garanterat kommer bli en middagsfavorit!

Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Potatismos:

Gör så här

Gör så här

  1. Börja med att skala och koka potatisen till moset. ’
  2. Sätt ugnen på 225°.
  3. Strimla fänkålen. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar. Blanda grönsaker och smör-&rapsolja i en ugnssäker form. Lägg på laxen. Salta och strö på rosmarin och smulad ost.
  4. Stek i mitten av ugnen ca 15 min.
  5. Under tiden laxen är i ugnen fortsätt med potatismoset. Häll av vattnet och pressa potatisen eller mosa med en stöt direkt i kastrullen. Värm gräddmjölken och rör ner. Smaka av med salt och peppar. Rör moset luftigt. Servera laxen med potatismoset.

Näringsvärden, per port inkl potatismos

  • Energi: 640 kcal
  • Protein: 38 g
  • Kolhydrater: 38 g
  • Fett: 34 g

Skriv ut

Källa: