Lax i ugn med rotfrukter
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Lax i ugn är enkelt! Rotfrukter och lax steks samtidigt i ugnen. Laxen serveras med en god sås på crème fraiche, finhackad gul lök, vitlök och gräslök. Supergott!
Ingredienser
|
Laxfilé
|
600 g |
|---|---|
|
Färskpotatis
|
750 g |
|
Färska morötter
|
8 |
|
Salt
|
2 tsk |
|
Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
|
3 msk |
|
Balsamvinäger
|
2 msk |
|
Grovhackad färsk persilja
|
2 msk |
Sås:
| 2 dl | |
|
Pressad vitlöksklyfta
|
1 |
|
Finhackad gul lök
|
1 msk |
|
Hackad färsk gräslök
|
2 msk |
|
Salt
|
1 krm |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Laxen kan bytas ut mot sejfilé.
Näringsvärden, per port
Energi:
623 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,8 g |
| Protein: | 23 % | 35,2 g |
| Fett: | 51,4 % | 36,2 g |
| Kolhydrater: | 25,6 % | 39,3 g |