Lax i ugn med rotfrukter
                                    Huvudrätt
                                    Lunch
                                    Middag
                        
                    
                
                    •
                    
            
        
    Lax i ugn är enkelt! Rotfrukter och lax steks samtidigt i ugnen. Laxen serveras med en god sås på crème fraiche, finhackad gul lök, vitlök och gräslök. Supergott!
Ingredienser
| 
                                     
                                            
                                                Laxfilé
                                            
                                     
                                 | 
                                600 g | 
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                Färskpotatis
                                            
                                     
                                 | 
                                750 g | 
| 
                                     
                                            
                                                Färska morötter
                                            
                                     
                                 | 
                                8 | 
| 
                                     
                                            
                                                Salt
                                            
                                     
                                 | 
                                2 tsk | 
| 
                                     
                                            
                                                Arla Köket® Smör-&rapsolja oliv
                                            
                                     
                                 | 
                                3 msk | 
| 
                                     
                                            
                                                Balsamvinäger
                                            
                                     
                                 | 
                                2 msk | 
| 
                                     
                                            
                                                Grovhackad färsk persilja
                                            
                                     
                                 | 
                                2 msk | 
Sås:
| 2 dl | |
| 
                                     
                                            
                                                Pressad vitlöksklyfta
                                            
                                     
                                 | 
                                1 | 
| 
                                     
                                            
                                                Finhackad gul lök
                                            
                                     
                                 | 
                                1 msk | 
| 
                                     
                                            
                                                Hackad färsk gräslök
                                            
                                     
                                 | 
                                2 msk | 
| 
                                     
                                            
                                                Salt
                                            
                                     
                                 | 
                                1 krm | 
| 
                                     
                                            
                                                Svartpeppar
                                            
                                     
                                 | 
                                1 krm | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Laxen kan bytas ut mot sejfilé.
Näringsvärden, per port
Energi:
623 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,8 g | 
| Protein: | 23 % | 35,2 g | 
| Fett: | 51,4 % | 36,2 g | 
| Kolhydrater: | 25,6 % | 39,3 g |