Lax i ugn med basilika

Lax i ugn med basilika

Betyg

(130 st)

Snabblagad lax i ugn med härliga, frästa grönsaker. Extra snabbt och enkelt går det med färdig, mild och god citronsås tilll denna lax.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här:

Gör så här:

Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Sätt ugnen på 200°. Lägg fisken i en ugnssäker form. Blanda citronskal och saft med salt. Pensla fisken med blandningen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Skala och strimla morötterna. Skiva salladslöken. Stek broccoli i smör-&rapsolja, ca 3 min. Blanda ner morot och salladslök och låt det fräsa med några minuter, smaka av med salt och peppar. Strö grovt hackad basilika över fisken. Värm såsen under omrörning och tillsätt chilipeppar. Servera laxen med grönsaker, ris och sås.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 565 kcal
  • Protein: 30 g
  • Kolhydrater: 55 g
  • Fett: 24 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem