Lax i ugn med basilika

Lax i ugn med basilika

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(189 st)

Snabblagad lax i ugn med härliga, frästa grönsaker. Extra snabbt och enkelt går det med färdig, mild och god citronsås till denna lax.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept
Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

Gör så här

Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Sätt ugnen på 200°. Lägg fisken i en ugnssäker form. Blanda citronskal och saft med salt. Pensla fisken med blandningen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min. Skala och strimla morötterna. Skiva salladslöken. Stek broccoli i smör-&rapsolja, ca 3 min. Blanda ner morot och salladslök och låt det fräsa med några minuter, smaka av med salt och peppar. Strö grovt hackad basilika över fisken. Värm såsen under omrörning och tillsätt chilipeppar. Servera laxen med grönsaker, ris och sås.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 565 kcal
  • Protein: 30 g
  • Kolhydrater: 55 g
  • Fett: 24 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag