Lax i ugn med basilika

Lax i ugn med basilika

30 min Huvudrätt
Snabblagad lax i ugn med härliga, frästa grönsaker. Extra snabbt och enkelt går det med färdig, mild och god sås till denna lax.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lax-i-ugn-med-basilika/

Gör så här

  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Sätt ugnen på 200°. Lägg fisken i en ugnssäker form.
  • Blanda citronskal och saft med salt. Pensla fisken med blandningen. Stek i mitten av ugnen ca 15 min.
  • Skala och strimla morötterna. Skiva salladslöken. Stek broccoli i smör-&rapsolja, ca 3 min. Blanda ner morot och salladslök och låt det fräsa med några minuter. Smaka av med salt och peppar.
  • Värm såsen under omrörning och tillsätt citronskal och chilipeppar. Smaka av med citronsaften.
  • Strö grovt hackad basilika över fisken. Servera laxen med grönsaker, ris och sås.
Klart!
Energi:

598 kcal

Protein: 32 g
Kolhydrater: 58 g
Fett: 25 g

Ingredienser

Laxfilé
500 g
Ris
3 dl
Citron, finrivet skal och saft
½
Salt
½ tsk
Morötter
2
Salladslökar
3
Broccolibuketter
200 g
2 msk
Salt och svartpeppar
Färsk basilika
½ kruka
Citronsås:
3 dl
Citron, finrivet skal och saft
½
Chilipeppar
½ tsk