Lax i ugn med basilika
                                
                                     30 min
                                
                                
                    
                                    •
                                    Arbetstid:  15 min
                                
                                    Huvudrätt
                                    Lunch
                                    Middag
                        
                
                    •
                    
            
        
    Snabblagad lax i ugn med härliga, frästa grönsaker. Extra snabbt och enkelt går det med färdig, mild och god sås till denna lax.
Ingredienser
| 
                                     
                                            
                                                Laxfilé
                                            
                                     
                                 | 
                                500 g | 
|---|---|
| 
                                     
                                            
                                                Ris
                                            
                                     
                                 | 
                                3 dl | 
| 
                                     
                                            
                                                Citron, finrivet skal och saft
                                            
                                     
                                 | 
                                ½ | 
| 
                                     
                                            
                                                Salt
                                            
                                     
                                 | 
                                ½ tsk | 
| 
                                     
                                            
                                                Morötter
                                            
                                     
                                 | 
                                2 | 
| 
                                     
                                            
                                                Salladslökar
                                            
                                     
                                 | 
                                3 | 
| 
                                     
                                            
                                                Broccolibuketter
                                            
                                     
                                 | 
                                200 g | 
| 2 msk | |
| 
                                     
                                            
                                                Salt och svartpeppar
                                            
                                     
                                 | 
                                |
| 
                                     
                                            
                                                Färsk basilika
                                            
                                     
                                 | 
                                ½ kruka | 
Citronsås:
| 3 dl | |
| 
                                     
                                            
                                                Citron, finrivet skal och saft
                                            
                                     
                                 | 
                                ½ | 
| 
                                     
                                            
                                                Chilipeppar
                                            
                                     
                                 | 
                                ½ tsk | 
Gör så här
            
                Markera receptet som tillagat
            
            
        
Näringsvärden, per port
Energi:
649 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 6,2 g | 
| Protein: | 24 % | 38,3 g | 
| Fett: | 38,3 % | 28,1 g | 
| Kolhydrater: | 37,7 % | 60,2 g |