Lax i chipotle och smetana

Lax i chipotle och smetana

45 min Huvudrätt
Lax i ugn med ett smakfullt täcke som doftar av kokosmjölk, rökig chipotle och söt mango chutney. Servera laxen med wokade grönsaker och en klick smetana.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lax-i-chipotle-och-smetana/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Salta laxen och lägg den i en ugnssäker form.
  • Blanda mango chutney, chipotlepasta, limeskal och -saft, fisksås, smetana och kokosmjölk. Bred blandningen över fisken.
  • Tillaga i mitten av ugnen ca 25 min.
  • Woka grönsakerna i smör-&rapsolja, smaka av med salt och peppar.
  • Servera laxen med wokade grönsaker, smetana och nykokt jasminris.
Klart!
Energi:

810 kcal

Protein: 31 g
Kolhydrater: 63 g
Fett: 49 g

Ingredienser

Laxfilé
500 g
Salt
1 tsk
Mango chutney
½ dl
Chipotlepasta
1½ msk
Lime, rivet skal och saft
1
Fisksås
1 msk
1 dl
Kokosmjölk
1½ dl
Frysta wokgrönsaker
400 g
Salt och peppar
Till servering:
1 dl
Jasminris