Lax i chipotle och smetana

Lax i chipotle och smetana

Betyg

(41 st)

Lax i ugn med ett smakfullt täcke som doftar av kokosmjölk, rökig chipotle och söt mango chutney. Servera laxen med wokade grönsaker och en klick smetana.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 4 port

  • 500 g laxfilé
  • 1 tsk salt
  • ½ dl mango chutney
  • 1½ msk chipotlepasta
  • rivet skal och saft av 1 lime
  • 1 msk fisksås
  • 1 dl Arla Köket® smetana smetana 42%
  • 1½ dl kokosmjölk

Till servering:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°. Salta laxen och lägg den i en ugnssäker form. Blanda mango chutney, chipotlepasta, limeskal och -saft, fisksås, smetana och kokosmjölk. Bred blandningen över fisken. Tillaga i mitten av ugnen ca 25 min. Woka grönsakerna i smör-&rapsolja, smaka av med salt och peppar. Servera laxen med wokade grönsaker, smetana och nykokt jasminris.

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 810 kcal
  • Protein: 31 g
  • Kolhydrater: 63 g
  • Fett: 49 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem