Lax i chipotle och smetana

45 min Huvudrätt Lunch Middag
Lax i chipotle och smetana

Lax i ugn med ett smakfullt täcke som doftar av kokosmjölk, rökig chipotle och söt mango chutney. Servera laxen med wokade grönsaker och en klick smetana.

Ingredienser

Laxfilé
500 g
Salt
1 tsk
Mango chutney
½ dl
Chipotlepasta
1½ msk
Lime, rivet skal och saft
1
Fisksås
1 msk
1 dl
Kokosmjölk
1½ dl
Frysta wokgrönsaker
400 g
Salt och peppar

Till servering:

1 dl
Jasminris

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Salta laxen och lägg den i en ugnssäker form.
  • Blanda mango chutney, chipotlepasta, limeskal och -saft, fisksås, smetana och kokosmjölk. Bred blandningen över fisken.
  • Tillaga i mitten av ugnen ca 25 min.
  • Woka grönsakerna i smör-&rapsolja, smaka av med salt och peppar.
  • Servera laxen med wokade grönsaker, smetana och nykokt jasminris.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

810 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 31 g
Kolhydrater: 63 g
Fett: 49 g
https://www.arla.se/recept/lax-i-chipotle-och-smetana/