Lättrimmad kyckling med dragonsås

Lättrimmad kyckling med dragonsås

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(5 st)

Kycklingen smakar extra gott när du rimmar den lätt i socker och salt! Eftersom den serveras kall är den perfekt att förbereda.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 500 g kycklingbröstfilé
  • 3 msk salt
  • 2 msk strösocker
  • 5 dl hönsbuljong

Dragonsås:

Gör så här:

Gör så här:

Banka ut filéerna. Strö salt och socker runt om. Lägg filéerna på varandra i en plastpåse. Låt dem ligga i kylen ca 2 tim. Rör ihop såsen. Koka upp buljongen i en kastrull. Skölj av filéerna i kallt vatten och lägg ner dem i buljongen. Låt koka ca 10 min under lock. Lyft upp filéerna ur buljongen och låt dem kallna. Skär filéerna i skivor och servera med såsen.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem