Lantbröd
Brunch
Buffé
Frukost
Mellanmål
Middag
Frysbar
•
Det här är ett stort härligt lantbröd att bjuda på till fest. Det här lantbrödet bakas med lite lantbrödsmjöl fyra sädesslag i degen. Mjöla på ytan och skär några vackra snitt precis innan brödet gräddas. Maffigt och underbart gott!
Carolina Soudah
Receptkreatör
Ingredienser
|
Jäst
|
25 g |
|---|---|
|
Kallt vatten
|
5 dl |
| 30 g | |
|
Salt
|
2 tsk |
|
Lantbrödsmjöl 4 sädesslag eller rågsikt (ca 180 g)
|
3 dl |
|
Vetemjöl eller vetemjöl special (ca 540 g)
|
9 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per st
Energi:
2733 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per st | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 25,9 g |
| Protein: | 9,6 % | 64,4 g |
| Fett: | 12,4 % | 38,3 g |
| Kolhydrater: | 78 % | 525 g |