Lammstek med tahinikryddad tomatsås
1 tim 30 min
Huvudrätt
Middag
Varmrätt
•
&format=webp)
Tahini reder såsen och gör den krämig, nötig och alldeles underbar. Använd en ljus tahini gjord på skalade sesamfrön. Prova även såsen till stekt halloumi eller pasta.
Ingredienser
Lammstek:
Benfri lammstek
|
800 g |
---|---|
Salt
|
1½ tsk |
Svartpeppar
|
1 tsk |
Sparrispotatis eller delikatesspotatis
|
1 kg |
---|---|
Aubergine
|
1 |
Kalamataoliver
|
2 dl |
Färsk rosmarin
|
½ kruka |
Olivolja
|
2 msk |
Salt
|
1 tsk |
Tomatsås:
50 g | |
Gul lök
|
½ |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Krossade tomater, à 400 g
|
1 burk |
Vatten
|
2 dl |
Ljus tahini
|
3 msk |
Strösocker
|
½ tsk |
Salt och svartpeppar
|
Gör så här
Tomatsås:
Ge lammet extra smak med skalade vitlöksklyftor och färska rosmarinkvistar. Stick hål i köttet genom nätet och tryck in vitlök och rosmarin.
Näringsvärden, per port
Energi:
480 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 34 g |
Kolhydrater: | 35 g |
Fett: | 20 g |

