Lammstek med citron- och gräddkokt kronärtskocka

1 tim 30 min Huvudrätt Middag
 Lammstek med citron- och gräddkokt kronärtskocka

Rosa lammstek med smakrik sky som används till den ljuvligt goda såsen som smakar av citron och timjan. Servera gärna lammsteken som en festlig söndagsstek.

Ingredienser

Benfri lammstek
900 g
Stora vitlöksklyftor
2
Hackad färsk timjan
3 msk
Citroner
rivet skal och saft av 2
2 msk
Flingsalt
1 msk
5 dl
Kalvfond
3 msk
Kronärtskockshjärtan i marinad à 300 g
2 burkar
Salt
Svartpeppar

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175° eller 160° varmluft.
  • Skala och finhacka vitlöksklyftorna. Blanda dem med 2 msk timjan, rivet skal av 1 citron, smör och flingsalt. Gnid in steken med blandningen.
  • Lägg den i en ugnssäker form. Stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 56°, ca 1 tim.
  • Koka ihop stekskyn med grädde och fond i en kastrull, ca 5 min. Tillsätt avrunna kronärtskockor, resterande timjan och citron. Koka ytterligare 3–5 min. Smaka av med salt och peppar.
  • Skär steken i skivor. Servera med gräddkokta kronärtskockor och pressad potatis.
Klart!

Näringsvärden, per port inklusive tillbehör

Energi:

543 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 37 g
Kolhydrater: 37 g
Fett: 27 g
https://www.arla.se/recept/lammstek-med-citron--och-graddkokt-kronartskocka/