Lammstek med ben
2 tim 45 min
•
Arbetstid: 45 min
Huvudrätt
Middag
•
Lammstek med ben blir lite saftigare och får mer smak. Extra gott blir det med klassiska smaker som citron, timjan och vitlök. Servera gärna med solrospotatis och gräddstuvad purjolök.
Ingredienser
|
Lammstek med ben
|
2 kg |
|---|---|
|
Vitlöksklyftor
|
4 |
| 50 g | |
|
Honung
|
1 msk |
|
Citron
|
rivet skal av 1 |
|
Hackad färsk timjan
|
2 msk |
|
Salt
|
2 tsk |
|
Svartpeppar
|
2 krm |
Gräddstuvad purjolök:
|
Purjolökar, ca 800 g
|
4 |
|---|---|
| 2 msk | |
| 4 dl | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
2 krm |
|
Pressad citron
|
2 tsk |
|
Hackad färsk dragon
|
2 msk |
Rostad potatis med solrosfrön:
|
Delikatesspotatis
|
1½ kg |
|---|---|
|
Färsk rosmarin
|
2 krukor |
| 4 msk | |
|
Flingsalt
|
½ msk |
|
Svartpeppar
|
2 krm |
|
Solrosfrön
|
1 dl |
Gör så här
Lammstek:
Gräddstuvad purjolök:
Rostad potatis med solrosfrön:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
814 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 8,7 g |
| Protein: | 30,1 % | 60,3 g |
| Fett: | 49,6 % | 45,7 g |
| Kolhydrater: | 20,3 % | 40,6 g |