Lammpizza med cheddarost och picklad lök och zucchini
1 tim 15 min
Huvudrätt
•
Den picklade löken och zucchinin sätter pricken över i:et på den här favoritpizzan.
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Pizzadeg:
Picklad lök och zucchini:
Lammfärsröra:
Utbakning:
Sätt in en plåt eller en pizzasten i ugnen och låt den bli riktigt varm. Baka ut pizzorna på en skärbräda med mjöl så att pizzan kan föras över till den heta plåten i ugnen. Bäst är det om man har en bakspade.
Energi:
465 kcal
Energifördelning:
Energifördelning: | |
---|---|
Protein: | 24 g |
Kolhydrater: | 17 g |
Fett: | 33 g |
Ingredienser
Jäst
|
25 g |
---|---|
Ljummet vatten, max 37ᵒ
|
1½ dl |
Salt
|
½ tsk |
Olivolja
|
2 msk |
Strösocker
|
½ tsk |
Äggula
|
1 |
Vetemjöl
|
4 dl |
Picklad lök och zucchini:
Gul zucchini
|
1 |
---|---|
Små gula lökar
|
12 |
Vitvinsvinäger
|
2 dl |
Strösocker
|
1 dl |
Senapspulver
|
1 tsk |
Malen gurkmeja
|
1 tsk |
Lammfärsröra:
Lammfärs
|
300 g |
---|---|
Gul lök
|
1 |
1 msk | |
Tomatpuré
|
3 msk |
Malen spiskummin
|
1 tsk |
Salt
|
½ tsk |
150 g | |
Grovhackad färsk oregano
|
½ dl |