Lammpizza med cheddarost och picklad lök och zucchini

Lammpizza med cheddarost och picklad lök och zucchini

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(1 st)

Den picklade löken och zucchinin sätter pricken över i:et på den här favoritpizzan.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 25 g jäst
  • 1½ dl ljummet vatten, max 37ᵒ
  • ½ tsk salt
  • 2 msk olivolja
  • ½ tsk strösocker
  • 1 äggula

Picklad lök och zucchini:

  • 1 gul zucchini
  • 12 steklökar
  • 2 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk senapspulver
  • 1 tsk malen gurkmeja

Gör så här:

Gör så här:

Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten, salt, olja och socker. Rör ner det mesta av mjölet, spara lite till utbakningen. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 min. Sätt ugnen på 225ᵒ.

Hyvla zucchinin tunt. Skala lökarna. Koka upp vinäger, socker och kryddor. Lägg i lökarna och låt koka ca 3 min. Låt svalna och lägg i zucchinin. Skala och hacka löken till färsen. Stek lammfärs och lök i smör, rör ner tomatpuré, spiskummin och salt. Låt koka 3-4 min.

Dela degen i 8 bitar och baka ut små pizzor. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Pensla kanterna med uppvispad äggula. Lägg på lammfärs och ost. Baka i mitten av ugnen 7-8 min. Toppa pizzorna med picklad lök och zucchini. Strö över oregano.

Tips:

Sätt in en plåt eller en pizzasten i ugnen och låt den bli riktigt varm. Baka ut pizzorna på en skärbräda med mjöl så att pizzan kan föras över till den heta plåten i ugnen. Bäst är det om man har en bakspade.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 465 kcal
  • Protein: 24 g
  • Kolhydrater: 17 g
  • Fett: 33 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem