Lammkotletter med tomat- och brödsallad
1 tim 40 min
•

Smörstekt surdegsröd med tomat och sardelldressing blir en underbar sallad till lammet.
Ingredienser
Lammkotletter
|
700 g |
---|
Marinad
2 msk | |
Finhackad färsk mynta
|
½ dl |
Finhackad färsk grön chili
|
1 |
Finhackade vitlöksklyftor
|
2 |
Krossade fänkålsfrön
|
1½ msk |
Citron
|
rivet skal av 1 |
Salt och peppar
|
Dressing
Sardellfiléer
|
5 |
---|---|
Kapris
|
1 msk |
Äggula
|
1 |
Citronsaft
|
½ msk |
1 dl | |
Svartpeppar
|
Tomatsallad
Tjocka skivor surdegsbröd
|
2 |
---|---|
Finhackade vitlöksklyftor
|
2 |
2 msk | |
Tomater
|
4 |
Grovhackad färsk oregano
|
1 dl |
Salt
|
½ tsk |
Svartpeppar
|
½ krm |
1 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
1508 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 10,8 g |
Protein: | 16,9 % | 62,9 g |
Fett: | 40,6 % | 69,2 g |
Kolhydrater: | 42,5 % | 157,7 g |

