Lammkotletter med ingefära- och vitlökssmör, gröna linser och bönor

30 min Huvudrätt Lunch Middag
Lammkotletter med ingefära- och vitlökssmör, gröna linser och bönor

Låt det här kryddiga smöret smälta på nystekta lammkotletter och servera till den härligt gröna bönsalladen – himmelskt!

  • Arla
  • Recept & mat
  • Lammkotletter med ingefära- och vitlökssmör, gröna linser och bönor

Ingredienser

Lammkotletter
500 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm

Ingefära- och vitlökssmör:

75 g
Färsk ingefära, ca 2 cm
1 bit
Vitlöksklyftor
2
Hackad färsk rosmarin
½ dl
Flytande honung
½ tsk

Gröna linser:

Frysta sojabönor
250 g
Kokta kokta gröna linser, ca 400 g
1 burk
Gul lök
1
2 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Börja med smöret. Skala och riv ingefära och vitlök. Rör ihop alla ingredienser.
  • Tina bönorna. Skölj linserna och låt rinna av.
  • Skala och strimla löken. Fräs den i smör i en stekpanna. Blanda ner linser och bönor. Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar.
  • Salta, peppra och stek kotletterna i en stekpanna 2-3 min på varje sida. Servera med linserna och smöret.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

622 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 6,8 g
Protein: 22,8 % 34,9 g
Fett: 67,7 % 47,6 g
Kolhydrater: 9,5 % 14,6 g
https://www.arla.se/recept/lammkotletter-med-ingefara--och-vitlokssmor-grona-linser-och-bonor/