Lammkotletter med getostkräm
1 tim
•
Arbetstid: 20 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Varmrätt
•
Våra lammkotletter, med bakade tomater och den goda krämen, blir snart en favorit till middag! Det går också bra med lammracks, som på bilden, eller lammstek.
Ingredienser
|
Lammkotletter
|
1 kg |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
| 1 msk |
Getostkräm:
|
Falbygdens® Getost
|
200 g |
|---|---|
| 2 dl |
Bakade tomater:
|
Cocktailtomater
|
1 ask |
|---|---|
|
Olivolja
|
2 msk |
|
Pressad vitlöksklyfta
|
1 |
|
Strösocker
|
1 krm |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Svartpeppar
|
½ krm |
Oliver i rödlöksdressing:
|
Svarta oliver
|
1 dl |
|---|---|
|
Hackad rödlök
|
½ |
|
Rödvinsvinäger
|
2 msk |
|
Olivolja
|
2 msk |
|
Hackad färsk persilja
|
½ dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
1048 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,8 g |
| Protein: | 22,5 % | 58,1 g |
| Fett: | 75,3 % | 89,2 g |
| Kolhydrater: | 2,2 % | 5,6 g |