Lamm med vitlök och getostkräm
1 tim 10 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Varmrätt
•

Svenskt lamm är som allra bäst på hösten. Servera det med rostade vitlökshalvor och underbar getostkräm.
Ingredienser
Lammytterfilé
|
500 g |
---|---|
Salt
|
1 tsk |
Svartpeppar
|
1 krm |
Vitlökar
|
4 |
3 msk | |
Färsk timjan
|
10 kvistar |
Färsk rosmarin
|
4 kvistar |
Ostkräm:
Falbygdens® Getost
|
200 g |
---|---|
1 dl | |
Krasse
|
1 ask |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
480 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 1,3 g |
Protein: | 33,6 % | 39,7 g |
Fett: | 49,3 % | 26,8 g |
Kolhydrater: | 17,1 % | 20,2 g |

