Lamm med vitlök och getostkräm

1 tim 10 min
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Lamm med vitlök och getostkräm

Svenskt lamm är som allra bäst på hösten. Servera det med rostade vitlökshalvor och underbar getostkräm.

Ingredienser

Lammytterfilé
500 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Vitlökar
4
3 msk
Färsk timjan
10 kvistar
Färsk rosmarin
4 kvistar

Ostkräm:

Falbygdens® Getost
200 g
1 dl
Krasse
1 ask

Gör så här

  • Sätt ugnen på 125° eller 110° varmluft.
  • Börja med att dela vitlökarna i halvor och gnid in snittytorna med lite smör. Lägg i en ugnssäker form som är tillräckligt stor för att även köttet ska få plats.
  • Tillaga vitlökshalvorna med snittsidan uppåt mitt i ugnen ca 40 min.
  • Salta och peppra köttet och bryn det runt om i 1 msk smör.
  • Ta ut ugnsformen och lägg ner det brynta köttet och örterna. Klicka över resterande smör.
  • Stek köttet tillsammans med vitlöken tills köttets innertemperatur är 58°, ca 30 min. Låt köttet vila 10 min.
  • Mixa osten med yoghurt till en slät kräm, smaksätt med klippt krasse.
  • Skär köttet i skivor och servera med ostkräm och vitlök.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

480 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 1,3 g
Protein: 33,6 % 39,7 g
Fett: 49,3 % 26,8 g
Kolhydrater: 17,1 % 20,2 g
https://www.arla.se/recept/lamm-med-vitlok-och-getostkram/