Lamm med vitlök och getostkräm
1 tim 10 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
Varmrätt
•
Svenskt lamm är som allra bäst på hösten. Servera det med rostade vitlökshalvor och underbar getostkräm.
Ingredienser
|
Lammytterfilé
|
500 g |
|---|---|
|
Salt
|
1 tsk |
|
Svartpeppar
|
1 krm |
|
Vitlökar
|
4 |
| 3 msk | |
|
Färsk timjan
|
10 kvistar |
|
Färsk rosmarin
|
4 kvistar |
Ostkräm:
|
Falbygdens® Getost
|
200 g |
|---|---|
| 1 dl | |
|
Krasse
|
1 ask |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
480 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 1,3 g |
| Protein: | 33,6 % | 39,7 g |
| Fett: | 49,3 % | 26,8 g |
| Kolhydrater: | 17,1 % | 20,2 g |