Lamm kaab´sa - lamm med ris, kryddor och nötter
2 tim
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
•
Bjud på en favorit från Mellanöstern. Lammstek som får koka sig riktigt mör under lock med ingefära, tomat, torkad lime, kanel, kardemumma och saffran.
Ingredienser
|
Rödlök
|
1 |
|---|---|
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Loomi, torkad lime
|
2 |
|
Lammstek
|
800 g |
|
Salt och svartpeppar
|
2 msk |
|
Seven spice
|
2 msk |
| 2 msk | |
|
Riven färsk ingefära
|
1 tsk |
|
Köttbuljong
|
1¼ liter |
|
Krossade tomater
|
400 g |
|
Kanelstänger
|
2 |
|
Lagerblad
|
2 |
|
Kardemummakapslar
|
6 |
|
Saffran
|
1 g |
|
Basmatiris
|
3 dl |
Tillbehör:
|
Gula russin
|
1 dl |
|---|---|
|
Rödlök
|
1 |
|
Blandade nötter t ex pistagenötter, pinjenötter eller mandel
|
1 dl |
| 2 msk | |
| 2 dl |
Gör så här
Tillbehör:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
838 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,2 g |
| Protein: | 27,6 % | 57 g |
| Fett: | 34,6 % | 32,8 g |
| Kolhydrater: | 37,8 % | 77,8 g |