Lamm kaab´sa - lamm med ris, kryddor och nötter
2 tim
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
•

Bjud på en favorit från Mellanöstern. Lammstek som får koka sig riktigt mör under lock med ingefära, tomat, torkad lime, kanel, kardemumma och saffran.
Ingredienser
Rödlök
|
1 |
---|---|
Vitlöksklyftor
|
2 |
Loomi, torkad lime
|
2 |
Lammstek
|
800 g |
Salt och svartpeppar
|
2 msk |
Seven spice
|
2 msk |
2 msk | |
Riven färsk ingefära
|
1 tsk |
Köttbuljong
|
1¼ liter |
Krossade tomater
|
400 g |
Kanelstänger
|
2 |
Lagerblad
|
2 |
Kardemummakapslar
|
6 |
Saffran
|
1 g |
Basmatiris
|
3 dl |
Tillbehör:
Gula russin
|
1 dl |
---|---|
Rödlök
|
1 |
Blandade nötter t ex pistagenötter, pinjenötter eller mandel
|
1 dl |
2 msk | |
2 dl |
Gör så här
Tillbehör:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
838 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 5,2 g |
Protein: | 27,6 % | 57 g |
Fett: | 34,6 % | 32,8 g |
Kolhydrater: | 37,8 % | 77,8 g |

