Kycklingsallad med ägg och ost

Kycklingsallad med ägg och ost

Betyg

(8 st)

20 min

En smakrik sallad som går snabbt att göra med färdiggrillad kyckling. Hittar du inte frysta sojabönor går det bra med frysta ärtor eller färska sockerärtor istället.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Vinägrette:

  • ¾ dl olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • ½ tsk torkad dragon
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

Gör så här:

Rör ihop vinägretten. Bena ur och dela kycklingen i små bitar. Mjukkoka äggen ca 6 min, lägg i sojabönorna i kokvattnet när äggen är precis klara. Häll av ägg och bönor i durkslag och skölj i kallt vatten. Halvera och gröp ur avokadon. Skär den i fyra klyftor. Skala och halvera äggen. Blanda salladen med kyckling och bönor. Lägg på avokado och ägg. Strö över tärnad ost och pumpakärnor. Ringla över vinägretten.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 495 kcal
  • Protein: 27 g
  • Kolhydrater: 4 g
  • Fett: 41 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem