Kycklingsallad med ägg och ost

Kycklingsallad med ägg och ost

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(9 st)

20 min

En smakrik sallad som går snabbt att göra med färdiggrillad kyckling. Hittar du inte frysta sojabönor går det bra med frysta ärtor eller färska sockerärtor istället.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Vinägrette:

  • ¾ dl olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • ½ tsk torkad dragon
  • 2 krm salt
  • 1 krm svartpeppar

Gör så här:

Gör så här:

Rör ihop vinägretten. Bena ur och dela kycklingen i små bitar. Mjukkoka äggen ca 6 min, lägg i sojabönorna i kokvattnet när äggen är precis klara. Häll av ägg och bönor i durkslag och skölj i kallt vatten. Halvera och gröp ur avokadon. Skär den i fyra klyftor. Skala och halvera äggen. Blanda salladen med kyckling och bönor. Lägg på avokado och ägg. Strö över tärnad ost och pumpakärnor. Ringla över vinägretten.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 495 kcal
  • Protein: 27 g
  • Kolhydrater: 4 g
  • Fett: 41 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem