Kycklingsallad à la Gustav

Buffé Huvudrätt Lunch Middag
Kycklingsallad à la Gustav

Recept på snabb kycklingssallad med matig avokado som får sin sälta från knaprigt bacon och vällagrad ost.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
350 g
Grillkrydda
2 tsk
Bacon
140 g
Körsbärstomater, gärna olika färger
150 g
Rädisor
50 g
Rödlök
1
Avokados
2
Romansallad
1 huvud
2 dl
Hackad färsk dill
½ dl
Svartpeppar
2 krm
Salt
2 krm
Vit balsamvinäger
1 tsk
50 g
Krutonger
2 dl

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Krydda kycklingfiléerna och lägg dem i en smord ugnssäker form. Stek i mitten av ugnen ca 15 min.
  • Strimla baconet och stek det knaprigt i en stekpanna. Låt kyckling och bacon svalna.
  • Skär tomater och rädisor i halvor. Skala och strimla löken. Skala, kärna ur och skär avokadon i bitar. Skär kycklinfilén i skivor. Skölj och riv salladen
  • Blanda crème fraiche med dill, peppar, salt och vinäger.
  • Varva ingredienserna till salladen på ett stort fat eller 4 tallrikar. Hyvla över ost, strö över krutonger och servera med crème fraiche.
Markera receptet som tillagat

Romansalladshuvudet kan även bytas mot 4 miniromansallad.

Näringsvärden, per port

Energi:

596 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 5,4 g
Protein: 23 % 33,7 g
Fett: 66,5 % 44,8 g
Kolhydrater: 10,5 % 15,4 g
https://www.arla.se/recept/kycklingsallad-a-la-gustav/