Kycklingrullader

Kycklingrullader

30 min Huvudrätt
Ge kycklingen mycket smak med färskost, lufttorkad skinka och mjuka äpplen. Syrad grädde ger också såsen det lilla extra – perfekt för fredagsmys, söndagmiddag eller mitt i veckan-lyx!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kycklingrullader/

Gör så här

  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Fördela färskosten på kycklingskivorna, salta och peppra. Rulla ihop och rulla in kycklingen i skinkan.
  • Dela, kärna ur och klyfta äpplena.
  • Stek rulladerna i smör i en stekpanna tills de har fin färg runt om. Tillsätt äpplena och stek ytterligare ca 2 min.
  • Häll på syrad grädde och cider. Låt koka på svag värme, ca 10 min. Servera med fullkornsris.
Klart!
Energi:

600 kcal

Protein: 42 g
Kolhydrater: 42 g
Fett: 28 g

Ingredienser

Kyckling minutfiléer
500 g
75 g
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Lufttorkad skinka
8 skivor
Äpplen gärna röda
2
1 msk
2 dl
Äppelcider
1 dl
Fullkornsris
2 dl