Kycklingleverterrin med balsamicosirap

Kycklingleverterrin med balsamicosirap

Betyg

(4 st)

Testa att göra kycklingleverterrin - det här receptet är som en dröm för smaklökarna!

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Receptet gäller för 8 port

Balsamicosirap:

  • 1 dl balsamvinäger
  • 1 dl strösocker

Gör så här:

Gör så här:

Skär levern i bitar ca 2 cm stora. Dela svampen i bitar. Bryn levern i smör i en stekpanna. Häll på portvinet och låt det koka in. Salta och peppra. Ta upp levern och låt den svalna. Stek svampen och låt den svalna. Mixa hälften av lever och svamp i en matberedare. Tillsätt smöret i klickar och mixa till en slät smet. Rör ner resterande lever- och svampbitar i smeten. Lägg plastfilm i en avlång form som rymmer ca 6 dl. Häll i smeten och låt den stå i kylen i minst 4 timmar eller över natten. Koka ihop vinäger och socker tills det börjar tjockna. Skär terrinen i skivor med en ljummen kniv. Servera med sallad, balsamicosirap och ev rostade valnötter.

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem