Kycklinggratäng med bacon
45 min
Huvudrätt
Matlåda
Middag
•
Den här krämiga kycklinggratängen med knaprig bacon, grönsaker och smakrik ost är både lättlagad och full av smak. Perfekt när du vill laga något mättande och lättlagat på samma gång – och den gör sig minst lika bra i matlådan dagen efter.
Ingredienser
|
Kycklingbröstfilé, utan skinn
|
400 g |
|---|---|
|
Salt och peppar
|
|
|
Gul lök
|
1 |
|
Vitlöksklyftor
|
2 |
|
Zucchini
|
1 |
|
Röd paprika
|
1 |
|
Kalkonbacon
|
110 g |
|
Olivolja
|
1 msk |
| 2 dl | |
| 100 g | |
|
Färsk spenat
|
65 g |
Till servering:
|
Rött råris
|
3½ dl |
|---|---|
|
Färsk persilja
|
1 kruka |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
608 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 5,8 g |
| Protein: | 28,9 % | 43,3 g |
| Fett: | 31,4 % | 21,6 g |
| Kolhydrater: | 39,7 % | 59,4 g |