Kycklinggratäng
40 min
Huvudrätt
Matlåda
•
I denna smarriga kycklinggratäng samsas kycklinglårfilé med färsk spenat, soltorkade tomater och grädde. Välj om du vill servera den med bulgur, couscous, pasta eller potatis. Lättlagat och gott, till både vardag och fest!
Ingredienser
|
Kycklinglårfilé
|
450 g |
|---|---|
|
Salt och svartpeppar
|
|
| 1 msk | |
|
Vitlöksklyftor
|
4 |
|
Färsk röd chili
|
1 |
|
Soltorkade tomater i olja
|
10 |
|
Bladspenat
|
200 g |
| 3 dl | |
|
Salt
|
1 tsk |
|
Riven parmesanost
|
1 dl |
Till servering:
|
Färsk basilika
|
1 kruka |
|---|---|
|
Bulgur, ris eller couscous
|
4 |
|
Blandad grönsallad
|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Vi har valt att använd kycklinglårfilé som gör rätten något saftigare än kycklingbröst.
Näringsvärden, per port
Energi:
562 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 8,7 g |
| Protein: | 28,8 % | 39,8 g |
| Fett: | 34 % | 21,6 g |
| Kolhydrater: | 37,2 % | 51,6 g |