Kyckling med rucolapesto

Kyckling med rucolapesto

Betyg

(25 st)

Lättrimmad blir kycklingen saftig och smakrik. Utmärkt tillsammans med bresaola och pesto med sting.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Rucolapesto:

Gör så här:

Gör så här:

Blanda 2 dl iskallt vatten med salt i en bunke. Låt kycklingen ligga i lagen i kyl ca 2 tim. Sätt ugnen på 150°. Torka köttet och bryn det runt om i smör-&rapsolja i en stekpanna. Efterstek i mitten av ugnen till 70° innertemperatur, ca 30 min. Låt kallna. Mixa vitlök, pinjekärnor, ost och rucola. Mixa i smör-&rapsolja. Skär kycklingen i tunna skivor. Lägg kyckling, bresaola, halverade tomater, oliver och rucola på ett fat. Klicka över peston.

Näringsvärden, per bufféportion

  • Energi: 280 kcal
  • Protein: 20 g
  • Kolhydrater: 20 g
  • Fett: 21 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem