Kyckling med rucolapesto

Kyckling med rucolapesto

3 tim
Buffé
Lättrimmad blir kycklingen saftig och smakrik. Utmärkt tillsammans med bresaola och pesto med sting.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kyckling-med-rucolapesto/

Gör så här

  • Blanda 2 dl iskallt vatten med salt i en bunke. Låt kycklingen ligga i lagen i kyl ca 2 tim.
  • Sätt ugnen på 150° eller 135° varmluft.
  • Torka köttet och bryn det runt om i smör-&rapsolja i en stekpanna. Efterstek i mitten av ugnen till 70° innertemperatur, ca 30 min. Låt kallna.
  • Mixa vitlök, pinjekärnor, ost och rucola. Mixa i smör-&rapsolja.
  • Skär kycklingen i tunna skivor. Lägg kyckling, bresaola, halverade tomater, oliver och rucola på ett fat. Klicka över peston.
Klart!
Energi:

280 kcal

Protein: 20 g
Kolhydrater: 20 g
Fett: 21 g

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
400 g
Salt
2 msk
1 msk
Bresaola
100 g
Körsbärstomater
175 g
Oliver
125 g
Rucola
2 dl
Rucolapesto:
Vitlöksklyftor
2
Pinjenötter
½ dl
1½ dl
Rucola
3 dl
1 dl