Kyckling med kall dillsås

Kyckling med kall dillsås

30 min
Buffé Huvudrätt
En praktisk och god buffèkyckling som kan förberedas dagen före.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kyckling-med-kall-dillsas/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225° eller 200° varmluft.
  • Bryn kycklingfiléerna i omgångar på båda sidor i smör i en stekpanna. Lägg dem i en långpanna. Stek i mitten av ugnen 10-12 min.
  • Låt kycklingen kallna.
  • Rör ihop såsen. Hit kan man förbereda.
  • Skär kycklingen i skivor och lägg ut dem på ett stort fat. Salta och peppra.
  • Ringla hälften av såsen över kycklingen och servera resten till. Strö över dill och garnera med citron.
Klart!

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
900 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
2 krm
Sås:
4 dl
Citron
rivet skal och pressad saft av ½
Flytande honung
1 msk
Färsk dill
½ dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Garnering:
Färsk dill och citron