Kyckling med apelsinsås och stjärnanis

Kyckling med apelsinsås och stjärnanis

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(25 st)

Välsmakande hel kyckling med nejlikor som ger kycklingen en spännande smak. Servera kycklingen med den underbart goda apelsinsåsen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Apelsinsås med stjärnanis:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Tryck in nejlikorna i kycklingen. Blanda smör-&rapsolja, socker, salt och peppar. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och pensla med blandningen. Stek i mitten av ugnen 45 min. Tillsätt resterande ingredienser utom crème fraiche. Stek ytterligare 30 min tills innertemperaturen är 70°. Sila ner buljongen i en kastrull och koka upp med crème fraiche. Låt koka ca 5 min. Servera kycklingen med sås och rostade rotfrukter.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 565 kcal
  • Protein: 52 g
  • Kolhydrater: 30 g
  • Fett: 25 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem