Kyckling med apelsinsås och stjärnanis

Kyckling med apelsinsås och stjärnanis

Betyg

(25 st)

Välsmakande hel kyckling med nejlikor som ger kycklingen en spännande smak. Servera kycklingen med den underbart goda apelsinsåsen.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner

Apelsinsås med stjärnanis:

Gör så här:

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Tryck in nejlikorna i kycklingen. Blanda smör-&rapsolja, socker, salt och peppar. Lägg kycklingen i en ugnssäker form och pensla med blandningen. Stek i mitten av ugnen 45 min. Tillsätt resterande ingredienser utom crème fraiche. Stek ytterligare 30 min tills innertemperaturen är 70°. Sila ner buljongen i en kastrull och koka upp med crème fraiche. Låt koka ca 5 min. Servera kycklingen med sås och rostade rotfrukter.

Näringsvärden, per port inkl tillbehör

  • Energi: 565 kcal
  • Protein: 52 g
  • Kolhydrater: 30 g
  • Fett: 25 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem