Kyckling med apelsin och chili

Kyckling med apelsin och chili

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(251 st)

Kycklingfilé i underbart god sås med apelsin, lime och hetta från chili. Servera gärna med frästa grönsaker.

{{ MyRecipesFavouriteButton.isUserFavourite ? 'Ta bort recept' : 'Spara recept' }}
Liknande recept

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Ingredienser

Antal portioner

Sås:

Tillbehör:

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

  • Mathem

Gör så här

Gör så här

  1. Salta kycklingfiléerna och bryn dem på båda sidor i smör i en stekpanna.
  2. Tvätta och skala apelsin och lime med potatisskalare. Skär skalen i tunna strimlor. Pressa ur saften.
  3. Koka upp skal, saft, lätt crème fraiche, kycklingfond, soja, honung och sambal oelek i en panna. Lägg över kycklingen i såsen. Låt koka på svag värme ca 10 min.
  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  2. Kärna ur paprikorna. Skölj purjolök och zucchini. Skär grönsakerna i bitar och fräs dem i smör i en stekpanna.
  3. Servera grönsakerna till kycklingen. Strö ev över citronmeliss.

Näringsvärden, per portion inklusive grönsaker

  • Energi: 320 kcal
  • Protein: 31 g
  • Kolhydrater: 15 g
  • Fett: 14 g

Skriv ut

Källa:

Andra goda förslag