Apelsinkyckling med chili

Huvudrätt Lunch Middag Varmrätt
Apelsinkyckling med chili

Underbart god apelsinkyckling! Kycklingfilé i sås med apelsin, lime och hetta från chili. Servera gärna med frästa grönsaker.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé
500 g
Salt
1 tsk
1 msk

Sås:

Apelsin
1
Lime
1
2 dl
Kycklingfond
1 msk
Japansk soja
1 tsk
Honung
1 msk
Sambal oelek
1 tsk

Tillbehör:

Ris
3 dl
Paprika
200 g
Zucchini
100 g
Purjolök
100 g
1 msk

Gör så här

  • Salta kycklingfiléerna och bryn dem på båda sidor i smör i en stekpanna.
  • Tvätta och skala apelsin och lime med potatisskalare. Skär skalen i tunna strimlor. Pressa ur saften.
  • Koka upp skal, saft, lätt crème fraiche, kycklingfond, soja, honung och sambal oelek i en panna. Lägg över kycklingen i såsen. Låt koka på svag värme ca 10 min.
  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Kärna ur paprikorna. Skölj purjolök och zucchini. Skär grönsakerna i bitar och fräs dem i smör i en stekpanna.
  • Servera grönsakerna till kycklingen. Strö ev över citronmeliss.
Klart!

Näringsvärden, per portion inklusive grönsaker

Energi:

320 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 31 g
Kolhydrater: 15 g
Fett: 14 g
https://www.arla.se/recept/kyckling-med-apelsin-och-chili/