Kyckling med apelsin och chili

Kyckling med apelsin och chili

Kycklingfilé i underbart god sås med apelsin, lime och hetta från chili. Servera gärna med frästa grönsaker.
Betyg (144 st)

Mitt betyg:

Kyckling med apelsin och chili

Kycklingfilé i underbart god sås med apelsin, lime och hetta från chili. Servera gärna med frästa grönsaker.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.

Lägg i inköpslista

Antal portioner

Sås:

Tillbehör:

Gör så här:

Salta kycklingfiléerna och bryn dem på båda sidor i smör i en stekpanna. Tvätta och skala apelsin och lime med potatisskalare. Skär skalen i tunna strimlor. Pressa ur saften. Koka upp skal, saft, lätt crème fraiche, kycklingfond, soja, honung och sambal oelek i en panna. Lägg över kycklingen i såsen. Låt koka på svag värme ca 10 min.

Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Kärna ur paprikorna. Skölj purjolök och zucchini. Skär grönsakerna i bitar och fräs dem i smör i en stekpanna. Servera grönsakerna till kycklingen. Strö ev över citronmeliss.

Källa:

Rekommenderade produkter

Näringsvärden, per portion inklusive grönsaker

  • Energi: 320 kcal
  • Fett: 14 g
  • Kolhydrater: 15 g
  • Protein: 31 g
Skriv ut

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Visste du att du kan få alla ingredienserna levererade hem till dig.