Hel kyckling i airfryer

Hel kyckling i airfryer

50 min Huvudrätt
Att tillaga kyckling i airfryer är väldigt enkelt. En airfryer tillagar kycklingen snabbare och mer effektivt eftersom ugnen inte behöver förvärmas, och det ger en saftig och smakrik kyckling. Denna kyckling är smaksatt med citron- och timjansmör.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/hel-kyckling-i-airfryer/

Gör så här

  • Skölj av kycklingen i kallt vatten och torka den torr med hushållspapper.
  • Grovhacka timjan, skala och finhacka vitlök. Lägg i en skål och tillsätt finrivet citronskal och smör. Rör ihop och salta och peppra.
  • Tryck in smöret under skinnet på kycklingen. Dela citronen och pressa saften av den ena citronhalvan över kycklingen. Lägg in den andra halvan i kycklingen.
  • Lägg kycklingen i airfryerns korg med bröstsidan nedåt.
  • Tillaga på 180° i 20 min. Vänd på kycklingen och tillaga i ytterligare 20 min.
  • Ta ut kycklingen och låt den stå i 10 min innan den skärs upp. Innertemperaturen ska vara 82° vid lårbenet då kycklingen är klar.
Klart!
Energi:

387 kcal

Protein: 37 g
Kolhydrater: 1 g
Fett: 27 g

Ingredienser

Hel kyckling
1
Färsk timjan
1 kruka
Vitlöksklyftor
2
Citron, ekologisk
1
50 g
Flingsalt
2 tsk
Nymalen svartpeppar
1 tsk