Kyckling i airfryer

1 tim Huvudrätt Lunch Middag
Kyckling i airfryer

Kycklinglårfilé marinerad med five spice, soja, honung och vitlök. När den tillagas i airfryer slipper du stekos, och du får en riktigt saftig och smakrik kyckling. Servera med en krämig gochujang-crème fraiche, ris och salladslök. Gott till vardag och till fest!

Ingredienser

Kycklingmarinad:

Kycklinglårfilé
450 g
Japansk soja
2 msk
Five spice-krydda
1 msk
Flytande honung
2 msk
Vitlöksklyftor, skalad och finhackad
3

Sås:

2 dl
Gochujang
1 msk

Till servering:

Jasminris
4 port
Salladslök
1 knippe
Rostade sesamfrön
4 msk

Gör så här

  • Lägg kycklingen i en skål. Blanda med soja, kryddor, honung och vitlök. Ställ kallt ca 30 min.
  • Rör ihop såsen och ställ den kallt.
  • Fördela kycklingen i korgen till din airfryer.
  • Tillaga på 200° i ca 20 min. Innertemperaturen ska vara minst 72° när den är klar.
  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Strimla salladslöken.
  • Skiva upp kycklingen och servera den med ris, sås och toppa med salladslök och sesamfrön.
Klart!

Näringsvärden, per portion

Energi:

614 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 31 g
Kolhydrater: 62 g
Fett: 26 g
https://www.arla.se/recept/kyckling-i-airfryer/