Ras el hanout – marockansk kryddblandning Det finns många variationer på denna kryddblandning, Ofta kan den även innehålla kanel och kardemumma, vilket man också kan tillsätta om man så önskar. Gör gärna större mängd och spara i burk med tätslutande lock, detta recept ger ca 3 msk kryddblandning. De hela kryddorna ska mortlas först, men de kan även ersättas med malda kryddor. 2 tsk hela korianderfrön ½ tsk hel svartpeppar ½ tsk hela kryddnejlikor ½ tsk hel kryddpeppar ½ tsk hela fänkålsfrön 2 tsk malen spiskummin 1 tsk malen ingefära 1 tsk malen gurkmeja ½ tsk malen cayennepeppar Mortla de hela kryddorna fint eller mal dem i en kryddkvarn. Blanda med de färdigmalda kryddorna.
808 kcal
Protein: | 41 g |
Kolhydrater: | 72 g |
Fett: | 37 g |
Kycklinglårfilé
|
500 g |
---|---|
Ras el hanout
|
2 msk |
Vitlöksklyftor
|
2 |
Salt
|
1 tsk |
2 msk |
Morot
|
500 g |
---|---|
Olivolja
|
1½ msk |
Salt
|
|
Vitlöksklyfta
|
1 |
Citron, pressad saft
|
½ |
Färsk koriander
|
1 kruka |
Couscous
|
3 dl |
---|---|
2 msk | |
Torkade aprikoser
|
80 g |
Rostade mandelspån
|
100 g |
Citron, pressad saft
|
½ |
1½ dl |