Kroppkakor
1 tim
•
Arbetstid: 1 tim
Huvudrätt
Middag
•
Kroppkakor tillagas på olika sätt beroende på vart i landet de kommer ifrån. Dessa kroppkakor har sitt ursprung i Småland, där potatisen kokas till degen. Vi har valt att fylla dessa delikata kroppkakor med en vegetarisk fyllning bestående av svamp och purjolök. Vi serverar dem med brynt smör och rörörda lingon. Självklat ett glas kall mjölk till dina nylagade kroppkakor.
Carolina Soudah
Receptkreatör
Ingredienser
|
Mjölig potatis
|
1 kg |
|---|---|
|
Ägg
|
1 |
|
Vetemjöl
|
3 dl |
|
Salt
|
1 tsk |
Fyllning:
|
Skogschampinjoner eller portabello
|
250 g |
|---|---|
|
Purjolök
|
½ |
| 1 msk | |
|
Kryddpepparkorn, mortlade
|
½ tsk |
|
Salt och svartpeppar
|
Till servering:
| 150 g | |
|
Rårörda lingon
|
2 dl |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
768 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 9,6 g |
| Protein: | 6,3 % | 11,9 g |
| Fett: | 42 % | 36,5 g |
| Kolhydrater: | 51,7 % | 97,8 g |