Kronärtskocksfyllda knyten

45 min
Arbetstid: 20 min
Buffé Tillbehör
Frysbar
Kronärtskocksfyllda knyten

Knyten i spännande smaker som har en rykande åtgång på bufféborden!

Ingredienser

Smördeg
8 skivor
Soltorkade tomater i olja
6
Kronärtskocksbottnar
400 g
Pressad citron
1 msk
Riven parmesanost
100 g
250 g
Äggulor
2
Salt
½ tsk

Till pensling:

Ägg
1

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200° eller 180° varmluft.
  • Hacka tomaterna. Mixa eller finhacka kronärtskocksbottnarna. Tillsätt övriga ingredienser och rör till en smet.
  • Kavla ut smördegsplattorna så att de blir ca 10x20 cm. Dela dem på mitten till fyrkanter.
  • Lägg en klick av fyllningen på varje platta och nyp ihop till knyten. Pensla med uppvispat ägg.
  • Grädda knytena mitt i ugnen ca 25 min.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per st

Energi:

97 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per st
Fiber: - 0,6 g
Protein: 24,3 % 5,8 g
Fett: 53 % 5,8 g
Kolhydrater: 22,7 % 5,4 g
https://www.arla.se/recept/kronartskocksfyllda-knyten/