Krispig sallad

Krispig sallad

20 min
Njut av höstens färgglada skörd i en krispig sallad med pumpafrön. Syran i vinägretten ger smak och marinerar grönsakerna lite så krama in den ordentligt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/krispig-sallad/

Gör så här

  • Strimla och skiva grönsakerna så tunt som möjligt, gärna på mandolin. Krama in grönsakerna med olja, vinäger, salt och peppar.
  • Ringla crème fraichen över salladen. Strö över pumpakärnorna och toppa med dill.
Klart!

Skiva gärna grönsakerna på en mandolin eller med hjälp av potatisskalaren.

Energi:

280 kcal

Energifördelning:
Energifördelning:
Protein: 8 g
Kolhydrater: 12 g
Fett: 21 g

Ingredienser

Blandade rotfrukter, höstgrönsaker
500 g
Olivolja
2 msk
Äppelcidervinäger
1 msk
2 dl
Rostade pumpakärnor
1 dl
Hackad färsk dill
½ dl
Salt
½ tsk
Mald svartpeppar
1 krm