Krispig sallad

20 min
Krispig sallad

Njut av höstens färgglada skörd i en krispig sallad med pumpafrön. Syran i vinägretten ger smak och marinerar grönsakerna lite så krama in den ordentligt.

Ingredienser

Blandade rotfrukter, höstgrönsaker
500 g
Olivolja
2 msk
Äppelcidervinäger
1 msk
2 dl
Rostade pumpakärnor
1 dl
Hackad färsk dill
½ dl
Salt
½ tsk
Mald svartpeppar
1 krm

Gör så här

  • Strimla och skiva grönsakerna så tunt som möjligt, gärna på mandolin. Krama in grönsakerna med olja, vinäger, salt och peppar.
  • Ringla crème fraichen över salladen. Strö över pumpakärnorna och toppa med dill.
Lägg till recept till tillagad

Skiva gärna grönsakerna på en mandolin eller med hjälp av potatisskalaren.

Näringsvärden, per port

Energi:

280 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 8 g
Kolhydrater: 12 g
Fett: 21 g
https://www.arla.se/recept/krispig-sallad/