Krispig rödkålssallad i wrap med äpple, mynta och köttbullar

45 min Huvudrätt
Krispig rödkålssallad i wrap med äpple, mynta och köttbullar

Denna wrap är fylld med härligt kripig rödkål, skivade äpplen och färska örter. Perfekt sätt att ta tillvara på överblivna köttbullar eller linsfritters. Passar fin att ta med ut som utflyktsmat.

  • Arla
  • Recept & mat
  • Krispig rödkålssallad i wrap med äpple, mynta och köttbullar

Ingredienser

Rödkål
250 g
Äpple
1
2 dl
Citron, pressad saft
1
Salt
2 krm
Köttbullar eller vegetariska bollar
20
Äpple
1
Salladsblad
4
Grovhackad bladpersilja, mynta eller koriander
1 dl
Tunnbröd
4

Gör så här

  • Strimla kålen fint och grovriv äpplet. Blanda med övriga ingredienser.
  • Stek på köttbullarna i lite smör. Skär äpplet i tunna klyftor.
  • Fördela salladsblad, köttbullar, rödkålssallad, äppelklyftor och örter på tunnbröden.
  • Vik ihop och vira in i servetter eller smörgåspapper.
Klart!

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

Energi:

630 kcal

Energifördelning:

Energifördelning:
Protein: 31 g
Kolhydrater: 53 g
Fett: 32 g
https://www.arla.se/recept/krispig-rodkalssallad-i-wrap-med-apple-mynta-och-kottbullar/