Potatiswraps

Potatiswraps

40 min
Snabba och enkla potatiswraps gjorda med bara några få ingredienser. Lägg helt enkelt potatisskivor tätt intill varandra i en fyrkant, strö över ost, chili och salt och grädda i ugnen. Fyll sedan dessa glutenfria wraps med färskost, rucola, varmrökt lax och picklad rödlök.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/potatiswraps/

Gör så här

  • Värm ugnen till 225° eller 200° varmluft.
  • Börja med att plickla rödlöken. Skala och skiva löken. Koka upp ättika, socker och vatten. Lägg ner löken och låt svalna.
  • Skär potatisen i mycket tunna skivor – använd gärna en mandolin.
  • Lägg potatisskivorna tätt intill varandra i 4 rutor på en plåt med bakplåtspapper. Strö över mozzarellaost, chili och salt.
  • Grädda högt upp i ugnen ca 15-20 min. sten ska ha fin färg och potatisen vara mjuk.
  • Låt wrapsen svalna något och vänd dem sedan.
  • Bred färskost på wrapsen. Fyll på med varmrökt lax, picklad rödlök och rucola. Vik ihop och servera direkt!
Klart!

Ingredienser

Potatis
400 g
1 dl
Chili flakes
1 tsk
Flingsalt
2 tsk
Picklad rödlök:
Ättiksprit 12%
½ dl
Strösocker
1 dl
Vatten
1½ dl
Rödlök
1
Topping:
150 g
Varmrökt lax
150 g
Rucola
70 g