Krispig parmesankyckling med jalapeñodip
50 min
•
&format=webp)
Krispig på utsidan, saftig på insidan och med massor av smak – den här parmesankycklingen är rena festmaten! Serverad med en het jalapeñodip får rätten en mexikansk touch som gör den perfekt både som plockmat till en helgkväll eller som en lyxigare middag.
Ingredienser
Jalapeñodip:
Färska gröna jalapeño
|
1 - 2 |
---|---|
Färsk koriander
|
1 kruka |
2 dl | |
Vitlöksklyfta
|
1 |
Lime, pressad saft
|
1 |
Olivolja
|
½ dl |
Salt
|
2 krm |
Kyckling:
Kycklinglårfilé
|
450 g |
---|---|
Vitlökspulver
|
1 tsk |
Salt
|
1 tsk |
Nymalen svartpeppar
|
2 krm |
Vetemjöl
|
1 dl |
Ägg
|
2 |
Finriven parmesanost
|
100 g |
Panko
|
2 dl |
Sesamfrön
|
1 dl |
Olja att fritera i
|
ca 8 dl |
Till servering:
Jasminris
|
3½ dl |
---|---|
Röd paprika
|
1 |
Gurka
|
1 |
Gör så här
Jalapeñodip:
Kyckling:
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
1090 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 4,8 g |
Protein: | 18 % | 48,3 g |
Fett: | 50 % | 61,6 g |
Kolhydrater: | 32 % | 85,8 g |

