Krispig ost- och rotfruktssallad med hasselnötter och brynt smör
30 min
•
Arbetstid: 20 tim
Brunch
Buffé
Förrätt
Huvudrätt
Tillbehör
•
Rotfrukter får vi aldrig nog av. Här har vi låtit rosta blandade rotfrukter för att sedan servera dem med krispig nystekt ost, grönkål, nötter och äpple. Vi avslutar med att hälla över brynt smör som lyfter smaken på det allra mesta. Denna sallad kan du antingen servera som ensamrätt, eller på buffé tillsammans med lax, lamm eller kyckling.
Ingredienser
|
Halloumi
|
1 förp |
|---|---|
|
Blandade rotfrukter, gärna polkabeta, potatis och morot
|
500 g |
|
Babyspenat, sköljd
|
70 g |
|
Grönkål, i bitar
|
100 g |
|
Flingsalt
|
1 tsk |
|
Citron, rivet skal och pressad saft
|
½ |
| 25 g | |
|
Rostade hasselnötter
|
50 g |
|
Svenskt äpple
|
1 |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
687 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 15,9 g |
| Protein: | 18,1 % | 30,6 g |
| Fett: | 64,1 % | 49,8 g |
| Kolhydrater: | 17,8 % | 30 g |