Krispig ost- och rotfruktssallad med hasselnötter och brynt smör
30 min
Brunch
Buffé
Förrätt
Huvudrätt
•
&format=webp)
Rotfrukter får vi aldrig nog av. Här har vi låtit rosta blandade rotfrukter för att sedan servera dem med krispig nystekt ost, grönkål, nötter och äpple. Vi avslutar med att hälla över brynt smör som lyfter smaken på det allra mesta. Denna sallad kan du antingen servera som ensamrätt, eller på buffé tillsammans med lax, lamm eller kyckling.
Ingredienser
Halloumi
|
1 förp |
---|---|
Blandade rotfrukter, gärna polkabeta, potatis och morot
|
500 g |
Babyspenat, sköljd
|
70 g |
Grönkål, i bitar
|
100 g |
Flingsalt
|
1 tsk |
Citron, rivet skal och pressad saft
|
½ |
25 g | |
Rostade hasselnötter
|
50 g |
Svenskt äpple
|
1 |
Gör så här

