Krispig ost- och rotfruktssallad med hasselnötter och brynt smör

30 min Brunch Buffé Förrätt Huvudrätt
Krispig ost- och rotfruktssallad med hasselnötter och brynt smör

Rotfrukter får vi aldrig nog av. Här har vi låtit rosta blandade rotfrukter för att sedan servera dem med krispig nystekt ost, grönkål, nötter och äpple. Vi avslutar med att hälla över brynt smör som lyfter smaken på det allra mesta. Denna sallad kan du antingen servera som ensamrätt, eller på buffé tillsammans med lax, lamm eller kyckling.

  • Arla
  • Recept & mat
  • Krispig ost- och rotfruktssallad med hasselnötter och brynt smör

Ingredienser

Halloumi
1 förp
Blandade rotfrukter, gärna polkabeta, potatis och morot
500 g
Babyspenat, sköljd
70 g
Grönkål, i bitar
100 g
Flingsalt
1 tsk
Citron, rivet skal och pressad saft
½
25 g
Rostade hasselnötter
50 g
Svenskt äpple
1

Gör så här

  • Sätt ugnen på 250° eller 225° varmluft.
  • Om du har polkabetor, skiva dem tunt med mandolin och lägg sedan i kallt vatten.
  • Tvätta och skär rotfrukterna i bitar. Lägg i en ugnsform. Rosta högt upp i ugnen ca 20 min.
  • Skär osten i bitar. Stek osten krispig i lite smör, 1-2 min per sida.
  • Blanda rotfrukterna med spenat, grönkål, salt och citron.
  • Bryn smöret i en liten katrull under ständig omrörning.
  • Skär äpplet i tunna klyftor. Toppa rotfrukterna med polkabetor, äpple, ost och nötter. Ringla över smöret.
Klart!
https://www.arla.se/recept/krispig-ost--och-rotfruktssallad-med-hasselnotter-och-brynt-smor/