Krispig fänkålsslaw med yoghurtdressing

Krispig fänkålsslaw med yoghurtdressing

Ge betyg 1
Ge betyg 2
Ge betyg 3
Ge betyg 4
Ge betyg 5

(32 st)

Denna smakrika slaw med rädisor och fänkål är god till den grillade fisken. En stund i frysen gör fänkålen extra krispig.

Lägg i inköpslista

Finns i din inköpslista

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem

Lägg i inköpslista

Ingredienser

Antal portioner
  • 1 fänkål
  • 1 knippe rädisor
  • 50 g skalade hela sötmandel
  • ½ msk hela fänkålsfrön
  • 1 msk Arla® Smör-&rapsolja Smör- & rapsolja
  • 2 krm flingsalt
  • 2 msk olivolja

Yoghurtdressing

Gör så här:

Gör så här:

Dela fänkålen och skär bort mittstocken. Skiva fänkål och rädisor så tunt som möjligt, gärna på mandolin. Lägg i en bunke och låt stå i frys ca 10 min. Fräs mandel och fänkålsfrön i smör-&rapsolja tills det har fått fin färg. Salta. Rör ihop dressingen. Krama in olja i grönsakerna och lägg på ett fat. Klicka över dressingen och strö över mandeln vid servering.

Näringsvärden, per port

  • Energi: 195 kcal
  • Protein: 5 g
  • Kolhydrater: 4 g
  • Fett: 17 g

Skriv ut

Källa:

{{NotificationBanner.message}}

{{NotificationBanner.buttonText}}

Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem