Krispig dinkel- och getostpizza med smörstekt rödlök

Krispig dinkel- och getostpizza med smörstekt rödlök

60+ min Buffé Huvudrätt
Krispiga dinkelpizzor toppade med smörstekt lök, rödbetor och getost. Servera gärna pizzorna i bitar som förrätt, eller som huvudrätt med sallad.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/krispig-dinkel--och-getostpizza-med-smorstekt-rodlok/

Gör så här

  • Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, smör-&rapsolja, socker, salt och större delen av mjölet. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 min.
  • Sätt in två plåtar i ugnen och värm till 225° varmluft.
  • Klyfta löken, hacka timjan och tärna osten. Stek löken mjuk i smör. Tillsätt timjan. Salta och peppra.
  • Kavla ut degen till 2 stora eller 4 små tunna bottnar. Lägg över dem på bakplåtspapper.
  • Fördela lök och ost på pizzorna. Pensla ut smöret från stekpannan på pizzorna.
  • Dra över pizzorna på de heta plåtarna. Grädda 10-15 min.
  • Toppa den färdiggräddade pizzan med rucola.
Klart!
Energi:

805 kcal

Protein: 34 g
Kolhydrater: 80 g
Fett: 36 g

Ingredienser

Jäst
25 g
Ljummet vatten max 37°
2½ dl
2 msk
Strösocker
1 tsk
Salt
½ tsk
Siktat dinkelmjöl
6 dl
Topping:
Rödlökar
3
Färsk timjan
½ kruka
Falbygdens® getost
150 g
75 g
Salt och peppar
Rucola
65 g