Krispig dinkel- och getostpizza med smörstekt rödlök
1 tim 15 min
•
Arbetstid: 30 min
Buffé
Huvudrätt
•
&format=webp)
Krispiga dinkelpizzor toppade med smörstekt lök, rödbetor och getost. Servera gärna pizzorna i bitar som förrätt, eller som huvudrätt med sallad.
Ingredienser
Jäst
|
25 g |
---|---|
Ljummet vatten max 37°
|
2½ dl |
2 msk | |
Strösocker
|
1 tsk |
Salt
|
½ tsk |
Siktat dinkelmjöl
|
6 dl |
Topping:
Rödlökar
|
3 |
---|---|
Färsk timjan
|
½ kruka |
Falbygdens® Getost
|
150 g |
75 g | |
Salt och peppar
|
|
Rucola
|
65 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
637 kcal
Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
---|---|---|
Fiber: | - | 9,8 g |
Protein: | 12,4 % | 19,4 g |
Fett: | 46,1 % | 33,2 g |
Kolhydrater: | 41,5 % | 65,1 g |

