Krispig dinkel- och getostpizza med smörstekt rödlök
1 tim 15 min
•
Arbetstid: 30 min
Buffé
Huvudrätt
•
Krispiga dinkelpizzor toppade med smörstekt lök, rödbetor och getost. Servera gärna pizzorna i bitar som förrätt, eller som huvudrätt med sallad.
Ingredienser
|
Jäst
|
25 g |
|---|---|
|
Ljummet vatten max 37°
|
2½ dl |
| 2 msk | |
|
Strösocker
|
1 tsk |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Siktat dinkelmjöl
|
6 dl |
Topping:
|
Rödlökar
|
3 |
|---|---|
|
Färsk timjan
|
½ kruka |
|
Falbygdens® Getost
|
150 g |
| 75 g | |
|
Salt och peppar
|
|
|
Rucola
|
65 g |
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
637 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 9,8 g |
| Protein: | 12,4 % | 19,4 g |
| Fett: | 46,1 % | 33,2 g |
| Kolhydrater: | 41,5 % | 65,1 g |