Krämig laxsallad

Krämig laxsallad

Huvudrätt
Lätt laxsallad med potatis och äpple och ett perfekt sting av pepparrot i såsen. Som bufférätt räcker den till 8 personer.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Skär bort skinnet från laxen. Skala potatisen. Kärna ur äpplet.
  • Skär lax, potatis och äpple i små tärningar.
  • Rör ihop såsen i en rymlig bunke.
  • Rör ner resten av ingredienserna.
Klart!
Energi:

460 kcal

Protein: 34 g
Kolhydrater: 27 g
Fett: 24 g

Ingredienser

Kallrökt lax, i bit
400 g
Kall kokt potatis
400 g
Rött äpple
1
Sås:
250 g
2 dl
Sötstark senap
1½ msk
Färsk riven pepparrot
2 msk
Finhackad färsk dill
3 msk
Salt
1½ tsk