Krämig kycklingsallad med ost

30 min Huvudrätt Middag
Krämig kycklingsallad med ost

En fräsch och krämig kycklingsallad med smakrik ostdressing, saftig kyckling och gyllene krutonger. Den här varianten på klassisk caesarsallad är både lättlagad och full av smak – perfekt som en mättande lunch eller middag.

Ingredienser

Kyckling:

Kycklingbröstfilé
600 g
Torkad rosmarin
1 tsk
Salt
1 tsk
Nymalen svartpeppar
2 krm
2 msk

Krutonger:

Surdegsbröd
2 skivor
2 msk

Ostdressing:

Parmesanost
75 g
Kapris
1 tsk
2 dl
Liten vitlöksklyfta
1
Dijonsenap
1 msk
Citron, finrivet skal och saft
½
Salt
2 krm
Nymalen svartpeppar
2 krm

Sallad:

Romansallad
2
Parmesanost
75 g
Färsk gräslök
2 msk

Gör så här

Kyckling:

  • Krydda kycklingen med rosmarin, salt och svartpeppar. Stek på medelvärme i smör- & rapsolja tills kycklingen är genomstekt, innertemperatur 70°.

Krutonger:

  • Skär brödet i tärningar. Stek dem gyllenbruna i smör- & rapsolja.

Ostdressing:

  • Finriv parmesanosten och hacka kaprisen. Blanda i en skål med minifraiche, finriven vitlök, dijonsenap, citronskal och -saft, salt och svartpeppar.

Sallad:

  • Skölj och bryt salladen i bitar. Låt rinna av väl. Hyvla parmesanosten. Skär kycklingen i skivor.
  • Blanda salladen med dressingen. Lägg upp den krämiga salladen på ett stort fat eller tallrikar. Toppa med kyckling, krutonger och hyvlad parmesanost.
  • Strö över fint skuren gräslök och servera kycklingsalladen direkt.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

565 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 4,8 g
Protein: 40,6 % 56,4 g
Fett: 44,8 % 28,6 g
Kolhydrater: 14,6 % 20,3 g
https://www.arla.se/recept/kramig-kycklingsallad-med-ost/