Krämig kycklingsallad med ost

30 min Huvudrätt Middag
Krämig kycklingsallad med ost

Den här kycklingsalladen är en smalare variant av klassisk Caesarsallad, med saftig kyckling, gyllene krutonger och en len ostdressing som ger samma goda känsla – men i en lättare tappning.

Ingredienser

Kyckling:

Kycklingbröstfilé
600 g
Torkad rosmarin
1 tsk
Salt
1 tsk
Nymalen svartpeppar
2 krm
2 msk

Krutonger:

Surdegsbröd
2 skivor
2 msk

Ostdressing:

Parmesanost
75 g
Sardellfiléer
2
2 dl
Liten vitlöksklyfta
1
Dijonsenap
1 msk
Citron, finrivet skal pch saft
½
Salt
2 krm
Nymalen svartpeppar
2 krm

Sallad:

Romansallad
2
Parmesanost
75 g
Färsk gräslök
2 msk

Gör så här

Kyckling:

  • Krydda kycklingen med rosmarin, salt och nymalen svartpeppar. Stek kycklingen på medelvärme i smör- & rapsolja tills den är genomstekt, 70º i innertemperatur.

Krutonger:

  • Skär brödet i tärningar. Stek dem gyllenbruna i smör- & rapsolja.

Ostdressing:

  • Finriv osten och hacka sardellerna. Lägg i en skål och blanda ner minifraiche, finriven vitlök, dijonsenap, citron, salt och svartpeppar.

Sallad:

  • Skölj och bryt salladen i bitar. Låt rinna av väl. Hyvla parmesanosten. Skär kycklingen i skivor.
  • Blanda salladen med dressingen. Lägg upp den krämiga salladen på ett stort fat eller tallrikar. Toppa med kyckling, krutonger och hyvlad parmesanost.
  • Strö över fint skuren gräslök och servera kycklingsalladen direkt.
Markera receptet som tillagat

Näringsvärden, per port

Energi:

572 kcal

Energidistribution % Näringsvärden per port
Fiber: - 5,2 g
Protein: 40,5 % 57 g
Fett: 44,6 % 28,9 g
Kolhydrater: 14,9 % 21 g
https://www.arla.se/recept/kramig-kycklingsallad-med-ost/