
Kräftlag till tinade kräftor
Piffa till de frysta kräftorna med en egen lag. Låt kräftorna tina långsamt i kylen och lägg dem i den nya lagen en stund innan gästerna kommer.
Ingredienser
Antal portioner
- 1 gul lök
- 2 liter vatten
- ½ dl salt
- ½ msk strösocker
- 3 dl ljus öl
- 100 g krondill utan stjälkar
Nu kan du beställa ingredienserna via MatHem
Gör så här
Gör så här
Skala och klyfta löken. Lägg undan några dillkronor till dekoration. Koka ihop alla ingredienser till lagen ca 5 min. Låt kallna. Häll lagen över de tinade kräftorna och låt stå kallt ett par timmar. Häll av lagen, lägg upp kräftorna på fat och dekorera med dillkronorna.
Provlagat av Arla Köket
Skriv ut
Källa:
Arla Köket - extrarecept 2015