Köttfärssås med vitkål
40 min
•
Arbetstid: 30 min
Huvudrätt
Lunch
Middag
•
Denna köttfärssås med vitkål är lättlagad husmanskost när den smakar som bäst. Servera med potatis eller potatismos och en klick lingonsylt.
Ingredienser
|
Vitkål
|
250 g |
|---|---|
|
Blandfärs
|
300 g |
| 1 msk | |
|
Kinesisk soja
|
1 tsk |
| 2½ dl | |
|
Lingonsylt
|
1 msk |
|
Torkad timjan
|
½ tsk |
|
Majsstärkelse
|
ev ½ msk |
Potatismos:
|
Mjölig potatis
|
1 kg |
|---|---|
| 2 dl | |
| 2 msk | |
|
Salt
|
½ tsk |
|
Vitpeppar
|
1 krm |
|
Lingonsylt
|
1 dl |
|---|
Gör så här
Markera receptet som tillagat
Näringsvärden, per port
Energi:
606 kcal
| Energidistribution % | Näringsvärden per port | |
|---|---|---|
| Fiber: | - | 7,3 g |
| Protein: | 15,3 % | 22,8 g |
| Fett: | 44,3 % | 30,4 g |
| Kolhydrater: | 40,4 % | 60,3 g |