Köttfärssås med rosmarin

Köttfärssås med rosmarin

30 min Huvudrätt
Smakrik, god och krämig köttfärssås som du serverar med strimlad zucchini. Zucchinipasta är gott och suveränt för dig som vill skära ner på kolhydrater.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/kottfarssas-med-rosmarin/

Gör så här

  • Skala och hacka lök och vitlök .Fräs i smör-&rapsolja i en stekpanna.
  • Lägg ner nötfärsen och bryn under omrörning så att färsen smular sig. Tillsätt rosmarin, tomatpuré och kalvfond. Låt koka på medelvärme under lock ca 10 min, rör om då och då.
  • Blanda ½ dl av grädden med majsstärkelse och rör ner i pannan tillsammans med resten av grädden. Låt koka 2-3 min. Smaka ev av med salt.
Sallad
  • Smula osten. Skala och skiva löken tunt. Varva rucola, ost, lök och oliver på ett fat eller i en skål.
  • Blanda olivolja, vinäger, salt och peppar. Ringla det över salladen.
  • Skär av rotfästet på zucchinin. Skär zucchinin i tunna skivor och sedan i strimlor. Koka dem i lättsaltat vatten 1-2 min.
  • Häll av zucchinin i ett durkslag.
  • Servera köttfärssåsen med zucchinistrimlorna och salladen.
Klart!
Energi:

600 kcal

Protein: 36 g
Kolhydrater: 9 g
Fett: 46 g

Ingredienser

Nötfärs
500 g
Gul lök
1
Vitlöksklyftor
2
1 msk
Torkad rosmarin
1½ tsk
Tomatpuré
2 msk
Kalvfond
1 msk
Syrad grädde 30%
3 dl
Majsstärkelse
½ msk
Ev salt
Rucolasallad med vitost:
150 g
Rödlök
½
Rucola
60 g
Kärnfria oliver
1 dl
Olivolja
2 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Salt och svartpeppar
½ tsk
Till servering:
Zucchini
1